Trhanec s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 100 g Kukuřičná krupice T 600
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 79.6 mg
  • Draslík 231.6 mg
  • Vláknina 7662 mg
  • Vitamín A 7662 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 399.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme kukuřičnou krupici, mléko, vejce, 2 lžíce cukru, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůru. Troubu předehřejeme na 175 °C, nákypovou formu vymažeme máslem.

  • 2

    Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a dužinu pokrájíme na tenké plátky. Krátce je osmahneme na zbytku másla, které rozehřejeme ve větší pánvi. Promícháme s hrozinkami, 1 lžící cukru, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou.

  • 3

    Do formy dáme polovinu kukuřičné hmoty, na ni rozdělíme jablka a zakryjeme zbytkem hmoty. Na střední liště trouby pečeme cca 25 minut. Poté moučník vidličkami natrháme na velké kusy a 5 minut dopečeme.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu