Bůček pečený na zelí

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí kysané
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřový bok
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1212 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 119 g
  • Sodík 421 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 160.3 mg
  • Draslík 455.6 mg
  • Vláknina 518.2 mg
  • Vitamín A 518.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme, kysané zelí překrájíme, maso nakrájíme na středně silné plátky a osolíme. Pekáč vytřeme sádlem.

  • 2

    V rendlíku vyškvaříme slaninu, přimícháme zelí a čtvrt hodiny dusíme.

  • 3

    Dno pekáče vyložíme zelím, na něj položíme plátky bůčku, posypeme česnekem, kmínem a majoránkou. Přilijeme pivo a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké a má křupavou kůrku.

Komentáře k receptu