Terina s králičím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Játra kuřecí
  • 200 g Králičí maso
  • 300 g Vepřová krkovička
  • 100 ml Smetana ke šlehání 30%
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 3 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 3 polévková lžíce Pistácie
  • 1.5 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Víno portské
  • 1 polévková lžíce Husí sádlo
  • 2.5 polévková lžíce Brandy Armagnac
  • 3 polévková lžíce Mandle loupané
  • 3 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 182.3 mg
  • Draslík 329.8 mg
  • Vláknina 3231.7 mg
  • Vitamín A 3231.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozinky sultánky zalijeme v hrnku armagnacem (případně brandy) a dolijeme horkou vodou, aby byly potopené. Necháme je alespoň 15 minut nasáknout.

  • 2

    Nadrobno pokrájenou cibuli necháme v pánvi na sádle asi 5 minut zesklovatět, přidáme vykoštěné králičí maso a za stálého míchání ho opékáme 5 až 10 minut ze všech stran dozlatova.

  • 3

    Následně obsah pánve promícháme s nahrubo pomletým vepřovým masem, játry, kořením, solí, smetanou a portským vínem. Rozinky sultánky scedíme a přimícháme je ke směsi, stejně jako všechny ořechy.

  • 4

    Vše navrstvíme do teriny, ozdobíme mandlemi a pistáciemi a přiklopíme poklicí nebo přikryjeme alobalem. Terinu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na pekáči s vařící vodou, která dosahuje zhruba k polovině výšky nádoby. Pečeme dvě hodiny.

Komentáře k receptu