Jehněčí kýta dušená v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mrkev kořen
  • 800 g Jehněčí kýta
  • 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rozmarýn čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 800 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 130 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 825.6 mg
  • Vláknina 8089.1 mg
  • Vitamín A 8089.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso očistíme, zbavíme tuku a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme.

  • 2

    Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, česnek a rozmarýn, promícháme a chvilku smažíme. Poté vložíme maso, osmažíme ho ze všech stran, osolíme, opepříme, přelijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu