Jehněčí kýta s majoránkou na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 800 g Jehněčí kýta
  • 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 60 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 594.6 mg
  • Vláknina 234.6 mg
  • Vitamín A 234.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso očistíme, zbavíme tuku a ze všech stran osmažíme na másle s olejem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, přilijeme pivo. Směs zamícháme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

  • 2

    Poté maso vyjmeme a držíme na teple. Výpek zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve vodě. Omáčku chvilku povaříme.

Komentáře k receptu