Špagety s pestem z rokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 150 g Roketa
  • 400 g Špagety
  • 90 ml Lněné semínko
  • 90 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 885 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 365.5 mg
  • Vláknina 14034.8 mg
  • Vitamín A 14034.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a semínka najemno nasekáme.

  • 2

    Přidáme roketu s odstraněnými stonky, polovinu množství nastrouhaného parmezánu a eidamu a nakonec olej. Dle chuti osolíme a opepříme. Mixujeme 5 vteřin. Směs seškrábneme ze stran nádoby a mixujeme dalších 5 vteřin, až získáme jemnou pastu.

  • 3

    Těstoviny připravíme dle návodu na obalu v hrnci s vroucí osolenou vodou.

  • 4

    Pesto přendáme z mixéru do mísy, přilijeme jednu naběračku horké vody z těstovin a promícháme.

  • 5

    Hotové těstoviny slijeme, přimícháme do mísy s pestem a ihned podáváme. Pro dochucení nabídneme zbývající nastrouhané sýry.

Komentáře k receptu