Smažená treska v kořeněné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Treska aljašská
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.2 hrnek Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 103 mg
  • Draslík 492.7 mg
  • Vláknina 180 mg
  • Vitamín A 180 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu pokrájíme na kostky a dáme stranou.

  • 2

    Do mísy prosejeme mouku, ve středu uděláme důlek, do něhož přidáme žloutek a podzemnicový olej. Postupně přiléváme mléko a vymícháme hladké těsto. Necháme stát 20 minut. Poté do těsta vmícháme našlehaný bílek.

  • 3

    Rozehřejeme olej v předehřátém woku, rybí kousky obalíme v těstě a postupně je smažíme z obou stran. Hotové kousky vyndáme a udržujeme teplé.

  • 4

    Z woku vylijeme olej až na 1 lžíci a vrátíme na plamen. Přidáme rozetřený česnek, chilli papričku, rajčatový protlak, mleté chilli, sójovou omáčku, rýžový vinný ocet, čínské rýžové víno, cukr a vodu a za stálého míchání povaříme 4 minuty. Poté vrátíme do woku usmažené kousky ryb a lehce zamícháme. Prohříváme 3 minuty.

Komentáře k receptu