Skopové dušené v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Klobása uzená
  • 600 g Skopové maso přední
  • 60 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Cibule
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 827 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 130.2 mg
  • Draslík 1667.5 mg
  • Vláknina 13385 mg
  • Vitamín A 13385 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 303.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme na kostičky slaninu a rozškvaříme.

  • 2

    Odblaníme a zbavíme maso loje, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Maso prudce opečeme.

  • 3

    Vedle masa osmahneme najemno nakrájenou cibuli, podlijeme a dusíme do poloměkka.

  • 4

    Potom přidáme očištěnou, spařenou a na větší nudličky nakrájenou kapustu, česnek utřený se solí a necháme dodusit.

  • 5

    Oloupeme klobásu, nakrájíme na kolečka a přidáme ke směsi. Dle chuti osolíme, opepříme a krátce povaříme.

  • 6

    Podáváme s pečivem nebo chlebem.

Komentáře k receptu