Dušené skopové Crécy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Mrkev kořen
  • 1000 g Skopová plec
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 40 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 967 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 222 g
  • Sodík 724 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 289.8 mg
  • Vláknina 6197.8 mg
  • Vitamín A 6197.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme na jemno.

  • 3

    Olej rozehřejeme s máslem a maso se zeleninou na něm osmažíme. Poté maso vyjmeme z hrnce, zeleninu zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zhoustnout.

  • 4

    Přilijeme víno, přidáme rozetřený česnek a bylinky.

  • 5

    K zelenině vrátíme opět maso, zalijeme vše vývarem a zakryté dusíme 90 minut. Během dušení odstraníme přebytečný tuk.

Komentáře k receptu