Vepřové koleno pečené se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Vepřové koleno
  • 500 g Zelí kysané
  • 2 kávová lžička Grilovací koření
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 998 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 36.5 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné vepřové koleno povaříme do poloměkka v osolené vodě s bobkovým listem a celým pepřem.

  • 2

    V misce utřeme olej s hořčicí, kečupem, prolisovaným česnekem, solí a kořením. Směs vetřeme do povařeného masa. Necháme v chladničce do druhého dne proležet.

  • 3

    Remosku vymažeme sádlem, rozložíme do ní zelí a mírně podlijeme vodou. Na zelí položíme připravené koleno, obložíme nakrájenou cibulí a remosku přikryjeme alobalem.

  • 4

    Pečeme asi 40 minut, potom alobal odstraníme a maso dopečeme doměkka.

Komentáře k receptu