Jehněčí kýta s fíky
Suroviny
- 250 g Fíky sušené
 - 250 ml Voda pitná
 - 250 ml Šťáva jablečná 100%
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Nové koření mleté
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 ks Pažitka
 - 2 ks Cibule červená
 - 1 kg Jehněčí kýta
 - 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 117.8 mg
 - Draslík 868.1 mg
 - Vláknina 12469 mg
 - Vitamín A 12469 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu rozpustíme sádlo a osmahneme na něm za občasného zamíchání na kostičky nakrájenou cibuli.
 - 
                                2
Přidáme skořici, zázvor, římský kmín, nové koření a vše promícháme.
 - 
                                3
Přidáme jehněcí kýtu a restujeme. Během restování kýtu obracíme tak, aby byla opečená ze všech stran.
 - 
                                4
Poté do kastrolu přisypeme na kostičky nakrájené fíky, podlijeme jablečnou šťávou, vodou, osolíme a zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. V troubě maso 120 minut dusíme.
 - 
                                5
Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.