Polévka s kukuřicí
Suroviny
- 4 g Kukuřice zlatá v mírně slaném nálevu
 - 100 g Brambory
 - 50 g Celer řapíkatý
 - 100 g Mouka pšeničná hladká
 - 10 g Bobkový list
 - 10 g Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1 l Mléko plnotučné
 - 20 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 96.7 mg
 - Draslík 164.1 mg
 - Vláknina 2981.7 mg
 - Vitamín A 2981.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1108.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli a osmahneme. Vsypeme nastrouhaný celer, na tenké proužky nakrájenou papriku, na malé kostky nakrájené brambory, vložíme bobkový list a vše dobře podusíme. Zalijeme vodou a necháme vařit do změknutí brambor, přibližně 20 minut.
 - 
                                2
Mléko rozmícháme s moukou, vlijeme do polévky. Kukuřici z konzervy scedíme a vysypeme do polévky, kterou za stálého míchání přivedeme k varu, dochutíme solí a pepřem, krátce povaříme a odstavíme z plotny.