Celerová polévka s haluškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 560 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 107.1 mg
 - Draslík 209.6 mg
 - Vláknina 2671.8 mg
 - Vitamín A 2671.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný celer nastrouháme nahrubo, nasypeme do hrnce s rozehřátým máslem a chvilku podusíme. Zaprášíme moukou, promícháme, osolíme, opepříme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přisypeme drobnější halušky a vaříme asi 15 minut. Žloutek rozkvedláme v mléce a do polévky vlijeme již mimo oheň.
 - 
                                2
Polévku nalijeme do hlubokých talířů a posypeme posekanou celerovou natí.