Salát krevetový
Suroviny
- 75 g Ředkvička
 - 350 g Krevety tygří - loupané
 - 150 g Fazolové klíčky
 - 250 g Nudle vaječné
 - 1 ks Mango
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 0.04 polévková lžíce Olej sezamový
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 164 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 144.4 mg
 - Draslík 440.7 mg
 - Vláknina 10603 mg
 - Vitamín A 10603 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.3 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velké mísy dáme nudle a zalijeme vroucí vodou. Necháme stát 10 minut, poté je necháme okapat a osušíme.
 - 
                                2
Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej a osmahneme 5 minut nudle. Sundáme z ohně, přidáme sezamový olej, fazolové klíčky, sezamová semínka a promícháme.
 - 
                                3
V misce smícháme pokrájené jarní cibulky, mango, krevety, ředkvičky. Přidáme sherry, sójovou omáčku a promícháme.
 - 
                                4
Smícháme směs s nudlemi a přendáme do servírovací mísy. Podáváme teplé.