Kořeněné kuře v tandooru
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 3 kávová lžička Kmín celý
 - 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 3 kávová lžička Kardamom
 - 0.5 kávová lžička Kardamom
 - 1.5 kávová lžička Hřebíček
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 3 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1.5 kávová lžička Skořice celá
 - 6 kávová lžička Koriandr celý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Citrony
 - 1 ks Kuře
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 6 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 221.3 mg
 - Draslík 986.8 mg
 - Vláknina 8033.8 mg
 - Vitamín A 8033.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře očistíme, stáhneme kůži a maso propícháme vidličkou. Cibuli a česnek rozemeleme, smícháme s rozšlehaným jogurtem i ostatními přísadami, kromě másla a horkého koření. Touto směsí důkladně potřeme maso, poté ho necháme v lednici několik hodin marinovat.
 - 
                                2
Následně maso napícháme na rožeň a vložíme do tandooru na dřevěné uhlí nebo grilujeme a současně potíráme rozpuštěným máslem. Hotové kuře dochutíme citronovou šťávou a posypeme horkým kořením.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.