Vepřová žebírka karamelizovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 140 g
 - Sodík 420 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 182.3 mg
 - Draslík 694 mg
 - Vláknina 5678.3 mg
 - Vitamín A 5678.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velké pánve vložíme mrkev, pórek a bobkový list. Přilijeme 2 l vody, přivedeme k varu a přidáme vepřová žebírka. Dusíme 10 minut, poté žebírka vyndáme z vývaru a necháme okapat.
 - 
                                2
Do nádoby na pečení položíme žebírka. Smícháme vinný ocet, med, česnek a směs nalijeme na žebírka. Přidáme vývar, sójovou omáčku, osolíme, opepříme.
 - 
                                3
V předehřáté troubě na 240°C pečeme žebírka 45 minut. Žebírka zkaramelizují a získají tmavěhnědou barvu.
 - 
                                4
Ihned podáváme.