Farfalle s lilkem a rajčaty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 150 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Česnek
  • 4 ks Šalotka
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 811 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 916.5 mg
  • Vláknina 11708.8 mg
  • Vitamín A 11708.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve osolený lilek necháme v cedníku 30 minut. Mezitím si na lžíci rozehřátého oleje osmahneme nakrájené šalotky a česnek do měkka. Pak vložíme rajčata i se šťávou, cukr, sůl a pepř a pod pokličkou vaříme 30 minut. Lilek opláchneme studenou vodou, osušíme. Rozehřejeme polovinu zbývajícího oleje a opečeme na něm lilek. Mezitím si v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Scedíme je a smícháme s rajčatovou omáčkou. Na talíři pak dáme lilek navrch a ozdobíme bazalkou.

Komentáře k receptu