Zeleninová směs s kešu ořechy dušená na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Ořechy Kešu
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Kari pasta
  • 1 kávová lžička Omáčka rybí
  • 4 ks Celer - nať
  • 4 ks Šalotka
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Citronová tráva
  • 2 ks Limetka kafrová
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 1858.3 mg
  • Vláknina 10672.5 mg
  • Vitamín A 10672.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme olej a necháme na něm za stálého míchání cca 5 minut zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Přisypeme kešu oříšky a mícháme, dokud se neopraží dozlatova. Poté přidáme kari pastu, cca 1 minutu orestujeme, vmícháme na kousky pokrájené brambory, nasekanou citronovou trávu, nadrobno nakrájená rajčata a zalijeme vroucí vodou.

  • 2

    Přivedeme k varu a zakryté necháme na mírném ohni 15-20 minut vařit do změknutí brambor.

  • 3

    Poté vmícháme kukuřici, nadrobno pokrájenou celerovou nať, na prstýnky nakrájené listy limety, kečup, sójovou omáčku, cukr a rybí omáčku. Povaříme dalších 5 minut.

  • 4

    Hotovou směs rozdělíme do misek, dozdobíme tenkými plátky jarní cibulky, nasekanou bazalkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu