Tagliatelle se žampionovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1111 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 65 g
- Sodík 1031 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 35.1 mg
- Draslík 1068.4 mg
- Vláknina 11778.8 mg
- Vitamín A 11778.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. 
- 
                                2Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, překrojíme a nakrájíme též na plátky. 
- 
                                3Rozpálíme pánev. Slaninu nakrájíme na nudličky a vložíme na pánev, kde ji vyškvaříme. Ke slanině přidáme cibli a dosklovita osmahneme. 
- 
                                4Poté přidáme žampiony a dusíme do úplného vyvaření tekutiny. 
- 
                                5Na pánev k žampionům přidáme creme fraiche a vývar, promícháme a společně povaříme dalších 5 minut. Omáčku dochutíme solí a pepřem. 
- 
                                6Opláchneme bazalku, osušíme ji, otrháme lístky a pokrájíme je na nudličky. Takto připravenou bazalku vmícháme do omáčky těsně před podáváním. 
- 
                                7Uvařené těstoviny upravíme na talíře. Podáváme přelité žampionovou omáčkou a posypané strouhaným parmezánem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        