Tagliatelle se žampionovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Cibule
  • 150 g Anglická slanina
  • 400 g Tagliatelle
  • 400 g Créme fraiche
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1111 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1031 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 35.1 mg
  • Draslík 1068.4 mg
  • Vláknina 11778.8 mg
  • Vitamín A 11778.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, překrojíme a nakrájíme též na plátky.

  • 3

    Rozpálíme pánev. Slaninu nakrájíme na nudličky a vložíme na pánev, kde ji vyškvaříme. Ke slanině přidáme cibli a dosklovita osmahneme.

  • 4

    Poté přidáme žampiony a dusíme do úplného vyvaření tekutiny.

  • 5

    Na pánev k žampionům přidáme creme fraiche a vývar, promícháme a společně povaříme dalších 5 minut. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

  • 6

    Opláchneme bazalku, osušíme ji, otrháme lístky a pokrájíme je na nudličky. Takto připravenou bazalku vmícháme do omáčky těsně před podáváním.

  • 7

    Uvařené těstoviny upravíme na talíře. Podáváme přelité žampionovou omáčkou a posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu