Roštěnky na chilli s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 200 g Anglická slanina
  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 ks Masox
  • 2 ks Paprika zelená
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 636 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 369.3 mg
  • Draslík 714.4 mg
  • Vláknina 1229.8 mg
  • Vitamín A 1229.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na plátky. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Vajíčka rozšleháme v misce. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.

  • 2

    Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme, dochutíme chilli kořením. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem z masoxu a krátce podusit pod pokličkou. Měkké roštěnky vyndáme z pánve a dáme do tepla.

  • 4

    K tuku v pánvi po roštěnkách přidáme máslo, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme masoxový vývar. Šťávu vaříme, dokud nezačne houstnout.

  • 5

    V druhé pánvi opečeme slaninu, kterou po opečení vyjmeme a dáme do tepla. V pánvi na oleji po pečení slaniny podusíme doměkka nakrájené papriky, ke kterým nakonec přimícháme rajčatový protlak.

  • 6

    V další malé pánvi rozehřejeme zbylé máslo a na něm připravíme z rozšlehaných vajec 4 omelety. Na každou dáme plátky opečené slaniny a část dušených měkkých paprik, pokapeme šlehačnou a přeložíme je.

  • 7

    Roštěnky dáme na servírovací talíře, na ně položíme naplněnou omeletu a přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu