Divoká kachna s jablky a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1001 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 197.8 mg
 - Draslík 908.7 mg
 - Vláknina 7250 mg
 - Vitamín A 7250 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na osminky, kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Vykuchanou a očištěnou kachnu potřeme máslem, břicho naplníme jablky, otvor spíchneme jehlou nebo zašijeme.
 - 
                                2
V pekáčku na zbytku másla zpěníme kořenovou zeleninu, přiložíme celou nadívanou kachnu, osolíme a pečeme doměkka. Kachnu vyjmeme, naporcujeme a šťávu v pekáčku zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
 - 
                                3
Porce kachy s jablky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.