Pstruh plněný houbami a slaninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Houby čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Pstruh
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 plátek Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 889 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 110 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 303.4 mg
  • Draslík 2324.9 mg
  • Vláknina 7056.9 mg
  • Vitamín A 7056.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme ji najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme polovinu másla, opečeme na něm nakrájenou cibuli a česnek, pak ještě krátce orestujeme plátky hub. Ke směsi přimícháme nakrájenou petrželku, dochutíme ji kmínem, paprikou, pepřem a solí, důkladně promícháme a necháme vychladnout.

  • 3

    Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a do břišní dutiny jim vložíme plátek slaniny a připravenou houbovou směs. Ryby rozložíme do olejem vymazané zapékací mísy, lehce je opepříme a okmínujeme, polijeme rozpuštěným zbylým máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut.

Komentáře k receptu