Pstruh plněný houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hlíva ústřičná
  • 800 g Pstruh
  • 200 g Veka
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 10 ks Kapary
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 177.3 mg
  • Draslík 994.7 mg
  • Vláknina 786.3 mg
  • Vitamín A 786.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Veku nakrájíme na kostičky, zakapeme vínem a smícháme s nasekanými kapary, nasekanou petrželkou, houbami podušenými na šalotce a vejcem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 3

    Připravenou nádivkou naplníme pstruhy. Ryby obalíme v hladké mouce smíchané s kmínem, opečeme na pánvi a dopékáme chvíli ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Můžeme podávat s holandskou omáčkou.

Komentáře k receptu