Pstruh plněný sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 500 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cuketa
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1105 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 1909 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 243.4 mg
  • Draslík 1601.9 mg
  • Vláknina 11622.5 mg
  • Vitamín A 11622.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. Vnitřek ryb osolíme, opepříme a naplníme Nivou. Sepneme jehlou nebo špejlí.

  • 2

    Oloupaný česnek nasekáme a promícháme s omytou, na kousky nakrájenou cuketou a rajčaty nakrájenými na dílky. Osolíme a vložíme do zapékací mísy. Na zeleninu položíme pstruhy a posypeme je směsí ze strouhanky, nastrouhaného parmezánu a nasekané petrželky. Vše přelijeme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Pstruhy pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 12 minut.

  • 4

    Podáváme s plátky omytého citronu.

Komentáře k receptu