Telecí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 150 mg
 - Draslík 623.9 mg
 - Vláknina 1046.3 mg
 - Vitamín A 1046.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso opláchneme, osušíme, osolíme a vcelku opečeme na všech stranách na rozehřátém másle. Pro zjemnění chuti šťávy přidáme k masu půlku nerozkrájené cibule a překrojenou půlku mrkve. Poté maso vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba 1.5 hodiny.
 - 
                                2
Jakmile je maso měkké, vyndáme je ze šťávy, šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného s moukou a povaříme.
 - 
                                3
Pečení nakrájíme, zakapeme šťávou a obložíme vařenou zeleninou a bramborami posypanými petrželovou natí. K pečeni lze podat i brambory a zeleninový salát nebo ovocný kompot.