Ravioly se sýrem mascarpone a pancettou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 185 g Mascarpone
  • 80 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 90 g Pancetta
  • 500 g Těstoviny Ravioli
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Olej stolní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1009 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 13010.6 mg
  • Draslík 461.1 mg
  • Vláknina 4125.8 mg
  • Vitamín A 4125.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím orestujeme na rozpáleném oleji 2-3min najemno nakrájenou pancettu. Poté do ní vmícháme sýr, mascarpone, nakrájená rajčata a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a asi 5min povaříme do zhoustnutí. Vmícháme lístky bazalky, ochutíme solí a drceným pepřem.

  • 3

    Do omáčky vložíme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu