Telecí krokety smažené (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Vejce slepičí
  • 1 g Muškátový květ
  • 25 g Sůl
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 75 g Strouhanka
  • 60 g Cibule
  • 45 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 g Telecí plec
  • 75 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1102 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 99.6 mg
  • Draslík 259.5 mg
  • Vláknina 940.9 mg
  • Vitamín A 940.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso opláchneme, v mírně osolené vodě je uvaříme do poloměkka a vychladlé najemno umeleme.

  • 2

    Cibuli jemně nakrájíme a osmažíme ji na másle dorůžova. Zasypeme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme mlékem a vývarem z telecího masa a přidáme koření. Za stálého prošlehávání připravíme hustší hladkou bílou omáčku (bešamel). Vaříme ji nejméně 10 minut.

  • 3

    Do omáčky přidáme mleté maso, za občasného promíchání zvolna ještě 10 minut vaříme a potom přidáme strouhanku. Směs necháme vychladnout.

  • 4

    Do vychladlé směsi zamícháme syrová vejce, přisolíme ji a tvarujeme z ní malé oválné nebo obdélníčkové krokety (1 větší nebo 2 menší na porci).

  • 5

    Každou kroketu obalíme obvyklým způsobem v trojobalu a v horkém oleji je smažíme do zlatavé barvy.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu