Chřestový salát s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Klobása Dunajská
  • 250 g Chřest bílý
  • 180 g Rajčata
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 6 ks Artyčoky sterilované
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 944 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 238.2 mg
  • Vláknina 5442.8 mg
  • Vitamín A 5442.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky slijeme a necháme okapat, poté nakrájíme na plátky. Rajčata a salát omyjeme. Salát natrháme na menší kusy, rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Chřest očistíme.

  • 2

    Chřest dáme vařit do vroucí, osolené vody na dobu 5 minut, poté slijeme a dáme stranou. Klobásy osmažíme v rozpálené pánvi do prohřátí, cca 10 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a pokrájíme na menší kousky. Salát smícháme s rajčaty, přidáme chřest a artyčoky. Osolíme, opepříme, vmícháme klobásy. Pokapeme zbylým olejem a octem.

Komentáře k receptu