Chřestový salát s česnekovou strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Chřest bílý
  • 250 g Slanina vepřová
  • 90 g Strouhanka
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 30 ml Olej olivový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 829 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 287.8 mg
  • Draslík 544.8 mg
  • Vláknina 8222.3 mg
  • Vitamín A 8222.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest a fazolové lusky zbavíme tvrdých vláken a dáme vařit do 600 ml osolené vody na dobu 2 minut. Vejce uvaříme ve zbylé vodě natvrdo. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Slaninu pokrájíme na nudličky.

  • 2

    Rozpálíme olej na pánvi, přidáme česnek a minutu smažíme, poté přisypeme strouhanku a necháme smažit 4 minuty. Odstavíme z plotny a strouhanku vysypeme do mističky. Slaninu osmažíme dokřupava na rozpálené pánvi a dáme stranou. V míse smícháme uvařené fazolky a chřest, přidáme slaninu a opraženou strouhanku. Dobře promícháme, osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a navrch každé porce dáme rozpůlené vejce.

Komentáře k receptu