Smažený kapr v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kapr obecný
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 0.5 ks Citrony
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 379 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 393.2 mg
  • Draslík 674.6 mg
  • Vláknina 4356.2 mg
  • Vitamín A 4356.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra opláchneme a pokrájíme na kousky o tloušťce asi 3 centimetry. Zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu. Rybu osolíme a opepříme.

  • 2

    V misce smícháme v pivu hladkou mouku a 3 žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těstíčka. Nakonec do těstíčka přidáme špetku muškátového oříšku.

  • 3

    V hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj rybí kousky. Smažíme je dozlatova asi 5 minut. Potom vyjmeme a necháme okapat na papíru.

Komentáře k receptu