Tagliatelle se sýrem a brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Sýr Parmezán
  • 300 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 400 g Tagliatelle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Pažitka
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 0.5 kg Brokolice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 9.3 mg
  • Draslík 430.4 mg
  • Vláknina 7000 mg
  • Vitamín A 7000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici opláchneme studenou vodou a rozdělíme ji na růžičky, které necháme krátce vařit v 800 ml osolené vroucí vody. Pak brokolici scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Parmezán nastrouháme najemno.

  • 3

    Do hrnce se zbylou vodou, kterou jsme osolili, dáme vařit těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné.

  • 4

    V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, pak k němu přimícháme mléko a uvařenou brokolici.

  • 5

    Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s brokolicí, posypeme nastrouhaným Parmezánem a jemně nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu