Hovězí maso s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 1000 g Hovězí maso přední
  • 20 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Glutasol
  • 20 g Petržel - nať
  • 50 g Česnek
  • 400 g Květák
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 300 ml Olej stolní
  • 200 ml Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 949 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 584.6 mg
  • Vláknina 3943 mg
  • Vitamín A 3943 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme a necháme částečně ztuhnout v chladničce. Potom je nakrájíme přes vlákno na tenké plátky.

  • 2

    Ve větší pánvi rozehřejeme tuk a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme maso a vidličkou je promícháme, aby se neslepilo.

  • 3

    Připravené maso krátce opečeme, přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku a glutasol a maso vyjmeme. Nesmíme je opékat dlouho, aby neztvrdlo a uvnitř zůstalo měkké.

  • 4

    Do šťávy po opékání přidáme květák rozdělený na růžičky, zalijeme jej vývarem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

  • 5

    Nakonec přidáme připravené maso a třený česnek, vše promícháme a prohřejeme.

  • 6

    Při podávání posypeme pokrm omytou, drobně nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře k receptu