Zajíc se šunkou na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 80 g Mrkev kořen
  • 30 g Olej olivový
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Šunka dušená
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Tymián sušený
  • 30 g Jíška instantní
  • 800 g Zaječí maso
  • 150 ml Víno červené
  • 150 ml Voda pitná
  • 5 ml Ocet vinný
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Masox
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 183 mg
  • Draslík 882.8 mg
  • Vláknina 2608 mg
  • Vitamín A 2608 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme, slaninu nakrájíme na klínky a zajíce prošpikujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci na oleji zpěníme cibuli s mrkví, přiložíme porce zajíce a osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme masox, česnek, tymián, bobkový list, zakápneme octem a dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Zajíce vyjmeme, šťávu přecedíme, nalijeme zpět do hrnce, přilijeme víno, přidáme šunku, zahustíme jíškou, vrátíme zpět zajíce a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu