Bramborová kaše zapečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Salám měkký
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 144.9 mg
  • Draslík 1178.7 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka a pak slijeme. Do horkých brambor přidáme dvě lžíce másla a mléko a vymícháme kaši.

  • 2

    Na kostičky nakrájíme uzeninu. Kaši necháme zchladnout a vmícháme do ní žloutek a nakrájenou uzeninu.

  • 3

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zamícháme do bramborové kaše.

  • 4

    Vymažeme zapékací mísu máslem, rozložíme do ní kaši, poklademe vločkami másla a 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu