Špenátová polévka s mlékem a bílky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Špenát
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1495 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 52.8 mg
  • Draslík 1559.9 mg
  • Vláknina 4817.3 mg
  • Vitamín A 4817.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 642.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku vsypeme do hrnce a nasucho ji za stálého míchání opražíme. Zalijeme vývarem, přisypeme sůl, vložíme prolisovaný česnek, přivedeme k varu a povaříme ještě 10 minut. Vložíme špenát, pokračujeme dalších 10 minut ve vaření.

  • 2

    Mléko rozšleháme s bílky a vlijeme do špenátu. Dobře promícháme, povaříme do bodu varu a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Nakonec vložíme do polévky máslo, dochutíme pepřem a dobře promícháme. Podle porce rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře a teplou polévku podáváme.

Komentáře k receptu