Jehněčí kýta s kukuřičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 341 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 132 mg
 - Draslík 626.4 mg
 - Vláknina 477.5 mg
 - Vitamín A 477.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí kýtu vykostíme a zbavíme tuku. Česnek prolisujeme, zázvor na jemno nastrouháme.
 - 
                                2
Maso položíme vnější stranou na plochu, vykostěnou stranu lehce nařízneme, abychom je mohli naklepat. Takto připravené maso potřeme česnekem, posypeme zázvorem, osolíme a opepříme. Plát masa složíme ze všech stran do středu, aby se kraje dotýkaly. Zajistíme jehlami, vložíme do pekáče a necháme pod fólií marinovat alespoň 4 hodiny.
 - 
                                3
Gril předehřejeme na vyšší teplotu, rošt potřeme olejem. Marinované maso pokapeme olejem, vložíme na rošt a několik minut zprudka zapečeme z obou stran. Poté teplotu snížíme a maso grilujeme ještě asi 25 minut. Během grilování obracíme.
 - 
                                4
Grilované maso poté zabalíme do alobalu a necháme asi 8 minut odpočinout. Mezitím ugrilujeme ze všech stran kukuřičky, které jsme potřeli olejem.
 - 
                                5
Jako přílohu k masu s kukuřičkami podáváme studenou omáčku podle vlastní chuti.