Svíčková po vietnamsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 300 g Shiitake houby
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 568.8 mg
  • Vláknina 3369.8 mg
  • Vitamín A 3369.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou svíčkovou rozkrájíme na tenké nudličky, obalíme v Solamylu i v rozkvedlaných, osolených a opepřených vejcích. Vložíme do lednice uležet, potom za stálého míchání v rozpáleném oleji zprudka na silném ohni opečeme. Přidáme omyté, na tenké proužky pokrájené houby, tence nakrájené zelí a rozsekané chilli papričky. Za častého míchání opékáme ještě chvilku.

  • 2

    Víno smícháme se sójovou omáčkou, vlijeme do hrnce k masu, přilijeme vývar. Pod pokličkou dusíme do měkka. Podáváme na jednotlivých talířích s vhodnou přílohou.

Komentáře k receptu