Telecí karbanátky II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuk
  • 150 g Vepřová plec
  • 500 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 187.9 mg
  • Draslík 506.1 mg
  • Vláknina 115.5 mg
  • Vitamín A 115.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrájené žemle namočíme v mléce a vymačkáme.

  • 2

    Oboje maso očistíme, rozkrájíme na kostky a umeleme spolu se žemlemi. Směs osolíme, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, řádně rozmícháme.

  • 3

    Na prkénku posypaném moukou tvarujeme placičky na prst vysoké. Opečeme je po obou stranách na rozehřátém tuku.

Komentáře k receptu