Kuře zadělávané II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Žampiony čerstvé
  • 0.5 šálek Karotka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 342.1 mg
  • Draslík 649.8 mg
  • Vláknina 1025.5 mg
  • Vitamín A 1025.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře rozporcujeme na čtvrtky a spolu s drůbky uvaříme v malém množství osolené vody do poloměkka. Následně přidáme ke kuřeti na kostičky nakrájenou zeleninu s karotkou, okořeníme a dovaříme do měkka.

  • 2

    Z mouky a větší části másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji přecezeným vývarem z kuřete, řádně rozšleháme a povaříme zhruba 15 minut.

  • 3

    Nakrájené žampióny podusíme na kousku másla, přidáme do omáčky, přilijeme smetanu nebo mléko se zakvedlanými žloutky. Omáčku již nevaříme, pouze ji společně s kuřetem prohřejeme.

Komentáře k receptu