Kuře zadělávané I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1024 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 97197 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 423.4 mg
  • Draslík 870.2 mg
  • Vláknina 1349.5 mg
  • Vitamín A 1349.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře rozkrájíme na čtvrtky a osolíme.

  • 2

    Nakrájenou zeleninu s cibulí zpěníme na třetině másla, přidáme naporcované kuře, zalijeme je do roviny vodou a necháme dusit do měkka. Jakmile je kuře měkké, přendáme ho do kastrolu. Z mouky a zbylého másla uděláme světlou jíšku, vmícháme ji do šťávy z kuřete, necháme cca 10 minut povařit. Následně šťávu přecedíme na kuře, okořeníme muškátem a jemně nasekanou petrželovou natí a zjemníme žloutkem rozkvedlaným v mléce. Pokrm prohřejeme, ovšem již nevaříme, neboť by se nám žloutek srazil.

  • 3

    Dle chuti můžeme omáčku dochutit citrónovou kůrou a šťávou.

  • 4

    Jako přílohy podáváme vařenou rýži, květák, houskové knedlíčky nebo široké nudle.

Komentáře k receptu