Treska s kari
Suroviny
- 500 g Rajčata
 - 700 g Treska filety
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Chilli paprička sušená
 - 4 ks Paprička rocotillo
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 231 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 969 mg
 - Vláknina 22885.5 mg
 - Vitamín A 22885.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tresčí maso nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme, papričky nakrájíme na kolečka a zeleninu osmahneme v kastrolu s nepřilnavým povrchem lehce potřeným olejem.
 - 
                                3
Přidáme koření a restujeme 5 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájená rajčata, přilijeme vodu a citronovou šťávu. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pod pokličkou zvolna povaříme 15 minut.
 - 
                                4
Nakonec přidáme tresčí maso, osolíme, opepříme a zvolna povaříme ještě 10 minut.