Aljašská treska na karí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Treska aljašská
  • 40 g Sůl
  • 200 g Tuk
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Kari koření
  • 300 g Cibule
  • 250 g Citrony
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1691 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 86.5 mg
  • Draslík 715.7 mg
  • Vláknina 4698 mg
  • Vitamín A 4698 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a opláchnuté ryby nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme krátce odležet.

  • 2

    Potom ryby lehce opečeme na části tuku.

  • 3

    Cibuli nakrájenou najemno osmahneme na zbylém tuku, přidáme kari koření, zastříkneme vodou a vložíme opečené tresky. Dusíme téměř doměkka.

  • 4

    Před koncem dušení přidáme na zjemnění máslo.

Komentáře k receptu