Musaka s muškátovým oříškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Lilek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 848 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 168.3 mg
  • Draslík 466.8 mg
  • Vláknina 6001 mg
  • Vitamín A 6001 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo, zasypeme moukou a promícháme. Přiléváme mléko a mícháme, aby nevznikly hrudky.

  • 2

    Do bešamelu přidáme zakysanou smetanu, sůl, pepř, česnek a vše promícháme. Dochutíme muškátovým oříškem.

  • 3

    Vymažeme zapékací mísu máslem a spodní část vyložíme mletým masem dochuceným solí a pepřem.

  • 4

    Druhou vrstvu vytvoříme z lilku nakrájeného na plátky.

  • 5

    Zalijeme hotovým bešamelem a pečeme v předehřáté troubě.

  • 6

    Před dopečením posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu