Vepřové kotlety se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 4 ks Zelí hlávkové bílé
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Glutasol
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1197 kcal
  • Sacharidy 201 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 97621 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 70.8 mg
  • Draslík 832.7 mg
  • Vláknina 22800 mg
  • Vitamín A 22800 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli nakrájíme na kroužky, podusíme na lžíci oleje. Papriky omyjeme, očistíme od semínek, nakrájíme na kroužky a spařené rozkrájené zelné listy přidáme k cibuli. Směs opepříme, osolíme, okořeníme, mírně podlijeme a necháme dusit do vysmahnutí šťávy. Zeleninu poté rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny zamícháme dvě lžičky kečupu a do druhé poloviny půl lžičky worcesterské omáčky.

  • 2

    Vlhkou utěrkou otřeme kotlety, na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, zaprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozehřejeme druhou část oleje a kotlety na něm opečeme po obou stranách zhruba 3 minuty.

  • 3

    Opečené kotlety srovnáme na horkou mísu, obložíme zeleninovou směsí a přelijeme šťávou, kterou připravíme tak, že do tuku od opékání kotlet přelijeme třemi lžícemi vývaru a krátce povaříme.

  • 4

    Jako přílohu podáváme suchou rýži.

Komentáře k receptu