Skopové maso s kapustou a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 325 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 1671.2 mg
 - Vláknina 17139.8 mg
 - Vitamín A 17139.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 316.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné maso omyjeme, vykostíme a nakrájíme na kostky. Z kostí uvaříme vývar.
 - 
                                2
Cibuli rozkrájenou na kroužky podusíme na másle, přisypeme k ní nakrájené maso, osolíme a chvilku podusíme bez podlévání. Později maso podlijeme vývarem z kostí.
 - 
                                3
Kapustu omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na silnější proužky. Brambory nakrájíme na kostky a spolu s rozkrájenou kapustou přidáme k poloměkkému masu. Přilijeme trochu vývaru, opepříme dle potřeby přisolíme.
 - 
                                4
Pokrm necháme dusit přikrytý do té doby, než brambory změknou. Nesmějí být však rozvařené a pokrm nesmí být kašovitý.