Skopové maso s kapustou a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 750 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 1671.2 mg
  • Vláknina 17139.8 mg
  • Vitamín A 17139.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 316.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso omyjeme, vykostíme a nakrájíme na kostky. Z kostí uvaříme vývar.

  • 2

    Cibuli rozkrájenou na kroužky podusíme na másle, přisypeme k ní nakrájené maso, osolíme a chvilku podusíme bez podlévání. Později maso podlijeme vývarem z kostí.

  • 3

    Kapustu omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na silnější proužky. Brambory nakrájíme na kostky a spolu s rozkrájenou kapustou přidáme k poloměkkému masu. Přilijeme trochu vývaru, opepříme dle potřeby přisolíme.

  • 4

    Pokrm necháme dusit přikrytý do té doby, než brambory změknou. Nesmějí být však rozvařené a pokrm nesmí být kašovitý.

Komentáře k receptu