Pstruh s pikantní datlovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 145 g Datle
  • 125 g Rýže dušená
  • 125 g Ořechy vlašské
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 800 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 3 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 1331.6 mg
  • Vláknina 11726.1 mg
  • Vitamín A 11726.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod studenou tekoucí vodou omyjeme pstruhy a vypláchneme břišní dutinu. Ryby osušíme, břišní dutinu pokapeme citrónem, osolíme a opepříme.

  • 2

    Odložíme stranou 5 datlí, ostatní nakrájíme na kousky.

  • 3

    Rozpálíme v pánvi malé množství másla a osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli. Přidáme zázvor, skořici a smažíme, dokud nezačne vonět. Odstavíme pánev, přidáme ostatní suroviny na nádivku a nakrájené datle.

  • 4

    Odstřihneme 4 kusy alobalu, abychom do nich zabalili pstruhy. Potřeme alobal máslem, položíme na něj pstruhy, břišní dutiny naplníme nádivkou a ryby pomažeme rozehřátým máslem.

  • 5

    Podélně rozřízneme 5 datlí a na nudličky nakrájíme. Obložíme jimi ryby. Zabalíme pstruhy do alobalu a dáme na plech.

  • 6

    Pečeme při 180 stupních 20 minut.

  • 7

    Vyndáme z alobalu a dáme na mísu. Poprášíme je mletou skořicí a podáváme.

Komentáře k receptu