Zapečené kuřecí stehna s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Kuřecí stehna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 719 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 197 mg
  • Draslík 717.6 mg
  • Vláknina 2284.5 mg
  • Vitamín A 2284.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna nejprve v kloubu rozřízneme na dvě části, ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    V kastrůlku vhodném k zapékání rozpálíme tuk a maso nejprve kůží dolů zprudka osmahneme. Jakmile kůže zezlátne, opečeme z druhé strany. Vyjmeme a necháme odpočinout.

  • 3

    Mezitím do pánve přidáme očištěné, nakrájené žampiony, máslo, špetku soli a pepře a za stálého míchání podusíme. Zakápneme octem, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme odpařit téměř všechnu tekutinu.

  • 4

    Vrátíme zpět maso, kůží nahoru. Zalijeme vývarem tak, aby maso bylo jen zčásti ponořené. Nezakryté pečeme cca 45min v troubě předehřáté na 200C.

  • 5

    Po upečení maso vyjmeme a šťávu svaříme cca na polovinu množstí, až bude hustá. Přidáme špenát, necháme ho zvadnout, dochutíme solí a pepřem.

  • 6

    Podáváme např. s rýží.

Komentáře k receptu