Králík dušený s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 97001 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 148.5 mg
 - Draslík 941.2 mg
 - Vláknina 1075.8 mg
 - Vitamín A 1075.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek utřeme se solí a potřeme jím odblaněného králíka.
 - 
                                2
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme na ni připraveného králíka a opečeme po obou stranách. Mírně podlijeme a dusíme za častého obracení. Maso tak nasákne vypečenou šťávu.
 - 
                                3
Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu zahustíme lžičkou másla smíchaného se lžičkou mouky, rozmícháme, přidáme rajčatový protlak a povaříme. Na závěr přidáme do šťávy víno, vložíme naporcované maso a prohřejeme.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme houskové knedlíky, těstoviny, bramborové krokety nebo rýži.