Treska zapečená s jemnou bramborovu kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 0.5 šálek Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 šálek Žampiony čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 835.9 mg
  • Vláknina 9581 mg
  • Vitamín A 9581 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, po částech ji zalijeme mlékem, osolíme a vmícháme do ní na másle dušené houby nebo strouhaný sýr.

  • 2

    Z ryby stáhneme kůži, vykostíme, osolíme, pokapeme citrónem nebo octem, vložíme na pekáč vymaštěný máslem a upečeme.

  • 3

    Oloupané brambory uvaříme, rozmícháme na jemnou kaši, vmícháme máslo a 2 vejce.

  • 4

    Připravíme ohnivzdornou mísu. Do jejího středu vložíme upečenou rybu, polijeme ji připravenou omáčkou a okolo nastříkáme trubičkou věnec z bramborové kaše.

  • 5

    Takto připravený pokrm zapečeme v troubě do červena.

Komentáře k receptu