Pikantní jehněčí medailonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kýta
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kurkuma
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 127.3 mg
  • Draslík 359.6 mg
  • Vláknina 1129.2 mg
  • Vitamín A 1129.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme, vejce v misce ušleháme.

  • 2

    Nakrájené maso v míse smícháme s kurkumou, cibulí, česnekem, hořčicí, rozšlehanými vejci a solamylem, opepříme a osolíme. Necháme 2 hodiny v chladu odležet.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a na něm pečeme malé masové medailonky z obou stran dozlatova.

  • 4

    Podáváme je teplé, nejvhodnější přílohou jsou pečené brambory.

Komentáře k receptu